Workshop O/W fotografie met Karin Brussaard.

image_pdfimage_print

 

 

 

Workshop Onderwaterfotografie

Je hebt een mooie set voor onderwater gekocht en de foto’s zijn maar niet zoals je wilt. Te blauw, onscherp of overbelicht. Of… Je hebt een of twee externe flitsers en krijgt ze maar niet goed afgesteld. Of… Je zou ook weleens zo’n foto met een zwarte achtergrond willen maken. Herken je dit? Dan is deze workshop onderwaterfotografie de ideale workshop om te volgen.

Deze workshop is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn camera en over het maken van mooiere onderwaterfoto’s, ongeacht met welke camera en je fotografeert.

Tijdens een gezellige dag leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (focuspunt, witbalans, diafragma, sluitertijd, ISO, etc), maar ook zal er aandacht gegeven worden aan hoe je een goede compositie maakt en welke invloed een flitser op je foto’s heeft. Deze elementen zijn erg essentieel bij onderwaterfotografie. Je zult merken dat er behoorlijk wat aha-momenten tijdens de workshop voorbij komen. De groep bestaat uit maximaal 12 personen zodat iedereen voldoende persoonlijke begeleiding krijgt.

Het programma

Ochtend:

We beginnen met de diverse camera’s die er op de markt zijn en wat de verschillen zijn. Daarna gaan we naar de basisinstellingen zoals scherpstellen (misschien wel het meest onderschatte deel van de fotografie) iso-waarde. Vervolgens gaan we het hebben over de belichtingsdriehoek, waarbij de termen diafragma, sluitertijd uitgelegd worden. We eindigen de ochtend met het meest besproken maar ook meest moeilijke onderwerp van de fotografie, de compositie.

Middag:

Na de lunch gaan we met zijn allen naar het zwembad waar iedereen met een eigen leerdoel het water in gaat. Hier komen de theorie en de praktijk samen. Tijdens dit gedeelte krijg je direct antwoord op de vragen waar je tegenaan loopt. Op deze manier wordt iedereen, ongeacht het niveau of de camera waar hij mee fotografeert uitgedaagd.

Na de zwembadsessie gaan we terug en bespreken we de foto’s na.

  • Wanneer:  23 januari 2016
  • Waar: 
      Knijn Bowling, Scheldeplein 3, Amsterdam
  • Kosten:    
€169,00 incl. lunch, koffie en gebruik tanks
  • Interesse: photo@divecenterstartup.com
  • Direct boeken via link2ticket